Sabtu, 30 April 2011

Tahniah Shuib & Siti Sarah..

Assalamualaikum....


SUDAH lumrah bagi setiap pasangan yang berumah tangga, pastinya yang paling dinantikan adalah untuk memiliki cahaya mata. Malah, ada yang terpaksa menunggu sehingga bertahun-tahun sebelum dikurniakan anak.
Bagaimanapun, Shahmira Mohamed atau Shuib dan Siti Sarah Raisuddin pastinya antara pasangan suami isteri yang sangat beruntung. Biarpun usia perkahwinan mereka baru dua bulan, tetapi dikhabarkan Siti Sarah sudah pun disahkan mengandung.
“Alhamdulillah, memang kini saya telah mengandung dan usia kandungan saya pula hampir mencecah usia dua bulan. Tentunya ini adalah saat yang sangat dinantikan.
“Lagipun saya dan Shuib tidak pernah merancang sama ada mahu ada anak cepat atau lambat. Kami sendiri tidak kisah kalau dikurniakan anak terlalu awal,” ujarnya ketika ditemui pada sidang media filem Man Sewel Datang KL yang dirasmikan oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Razali Ibrahim di Hulu Klang, Selangor Selasa lepas.

Menurut Siti Sarah, dia sendiri tidak sedar dirinya sudah berbadan dua sehinggalah dia mengalami keletihan dan muntah-muntah ketika menjalani penggambaran filem tersebut baru-baru ini.
P/S..mungkinkah rezeki anak, Shuib Sepah akan menjuarai Maharajalawak?
doakan yg terbaik buat mereka...:)))

Rabu, 27 April 2011

Rindu Setengah Mati.

Assalamualaikum,


 *RINDU*

                                            Ade bermacam-macam rindu..
                                    Rindu pada kampong halaman..
                                             Rindu pada sang ke kekasih
                                   Rindu pada yang telah pergi tak kembali ...

Ade yang rindu setengah mati pada sang kekasih...
Tak dapat bersua muka dapat tengok bumbung umah pon jadi ler...(orng dulu-dulu)
Kerinduan sy kini tak dapat dibendung pada...
Rindu pada mereka yang telah pergi adalah suatu perkara yang bersifat semulajadi. Ia fitrah seorang anak kepada  bapanya.


Arwah ayahanda dan kanda yg telah pergi dulu dijemput olehNYA....
Kerinduan itu kian memuncak apabila syawal tiba....
Kedengaran sayup takbir raya....
Saya amat merindui arwah ayahanda DAN kanda saya..adakalanya kerinduan itu tidak dapat dibendung, lalu gugurlah airmata tanpa dipinta.

                                      Jika rindu datang bertamu..
                           hanya doa mengiringimu..sedekahkan Al-Fatihah dan
                                   memohon agar Allah mengampukan dosa2nya

 P/S...Rindu Itu Amat menyeksakan.
              

Minggu, 24 April 2011

ANDA SEORANG LELAKI? ELOK BACA NIE..:))

Assalamualaikum,


Mesti anda teruja nak tau kenapa lelaki selalu happy kan?...Maaf pada yg bernama *lelaki* jika entry saya kali ini menyentuh hati kalian...
Adakah lelaki seperti ini pemalas dan pengotor?
Lelaki bolih terima tak sebab kat bawah nie?


  • TAK PERLU MENGANDUNG.

  • BOLEH KENCING MERATA-RATA (BETUL KE..:))

  • KERJANYA SAMA...TAPI GAJI LEBIH.

  • KEDUT,UBAN DAN BOROI (MAAF) LAMBANG KEJANTANAN?

  • ORANG TAK PANDANG KEDADA BILA BERCAKAP DENGANNYA.

  • BERBUAL DITELIFON 30 SAAT.

  • BOLIH PAKAI SEPASANG BAJU UNTUK CUTI 5 HARI? (SELESA KER)

  • BOLIH PAKAI SELUAR DALAM RM9.90 SEKOTAK ( DLM ADE 3 HELAI)

  • APE YANG ADE KAT MUKA SEMUANYA ORI.

  • STAIL RAMBUT SAMA SAHAJA BERTAHUN-TAHUN.

  • BOLIH PAKAI KASUT SEPASANG DAN SETOKIN SAMPAI KOYAK.

  • MISAI BERSERABUTT? 

  • P/S   :))) D))                                 

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH


Assalamualaikum,

Selamat berhujung mingggu kepda rakan-rakan blogger semua.
oleh kerana blog saya masih baru dilahirkan...so saya mengidam sesangat nak join segmen En Ben Ashaari nie.*

*BEN ASHAARI CARI BLOG LAH" untuk memperkenalkan blogger-blogger baru cam saya nie sambil2 menambah kenalan dan mengiratkan lagi ikatan ukhuwah biar pun hanya dialam maya...:))
Siapa yg tak kenal nama gah Ben Ashaari  ...satu nama hebat dalam dunia blogger.Beliau sangat popular dan bolih dikatakan otai* dalam dunia blogger nie dan mempunyai ramai follower.


Sememangnya blog saya baru shj dilahirkan lebih kurang 2bulan...klw ikutkan baby 2bulan tu masih dalam pantang kan? hihi.Nak join segmen En Ben nie ade syarat2nya....sy cuba,try,test lah.
harap En Ben terima jawapan sy nie..:))



Siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog?

tak de sapa2 yg mempengaruhi sy untuk berblog nie...mulanya hanya untuk mengisi masa lapang jer..tapi lama-lama naik syok..
maka lahirlah blog saya yg berkonsepkan macam-macam adeee...:))
harap2 you all suke dan sila lah beri tunjuk ajar klw ade yg terkurang..


Siapakah sumber inspirasi anda ?

inspirasi sebenarnya tak ade...
 impian tu memag ade,ingin menjadi blogger yg terkenal seperti En Ben Ashaari lah..:)) dah banyak segmen2 yg En Ben bt tapi tak berani nak join..kali nie sy beranikan diri JOIN.

harap-harap En Ben terima segmen sy nie yg ntahapetah..hihihi






http://www.benashaari.com/

Jumat, 22 April 2011

MARILAH MASUK CONTEST KE - 2 ANJURAN KOMENSEN.




Pakngah: ".....Anje"apesal ling rase semacam jer nie"berapa sachet kopi power Anje bancuh pagi tadi??Tak bolih tahan ler nengok Anje terkedek-kedek jalan sambil tertonggeng-tonggeng kutip cawan tu haa"..........................................................................."


Makngah"..Yer ling"!! sabo-sabo,tunggu malam sikit"ling tu jangan makan kari kambing banyak sangat,tu nampak cam senakk tersandar jer tu haa,terkolip-kolip mato ateih kusi tu haa." tak sampai *hajat* malam kang" kih kih kih kih.................................................................................."

Assalamualaikum..

terlebih dahulu saya nak ucapkan *selamat hari lahir untk Makngah,semoga sihat selalu
dan berbahagia selamanya hidup bersama Pak Ngah hingga ke alam syurga yer..:))
rase terkinja-kinja nak join contest Pak Ngah nie haa...
nak ikiutkan saya nie bukannye pandai buat ayat2 lucu...tapi ape salahnya mencuba kan?
mana tahu ade rezeki menang...
nak tanya ni...
ape hadiah paling istimewa yg Mak ngah dapat??
 atas tu antara  kata-kata lucu  berdasarkan gambar...
harap-harap dapat mengeletek hati Pak Ngah n Mak Ngah yerrr....hihi
jika ade sapa-sapa yg berminat dan ade banyak idea-idea lucu moh
lah kite join ramai-ramai,meriahkan majlis.
nak tau syarat2nya mai sini bc..

cepat-cepat jika ade sape2 nak join pak ngah habaq ahad nie jam 10 mlm tarikh tutup.masih sempat lagi nie...:))))

Rabu, 20 April 2011

Indahnya Saat Dicintai..

Assalamualaikum...

Cinta itu fitrah. Betul. Bila Nabi Adam dicipta, baginda rasa kesunyian. Allah ciptakan Hawa sebagai peneman. Rasa ingin disayangi dan menyayangi tu fitrah manusia. Yang perempuan minat pada seorang lelaki. Ada lelaki jatuh cinta pada seorang wanita. Cinta itu benar dan suci.
CINTAILAH seseorang itu atas dasar siapa dirinya sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Malah, kisah lampau yang berlaku tidak perlu diungkit lagi sekiranya hati benar-benar menyintai dirinya.
                          

            “Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu
        berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu?
                 Itu bukan Cinta, itu SUKA.


                                   TETAPI:


          "Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh
             jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk?
               Yang demikian itulah namanya CINTA..


P/S Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”Ya Allah ya tuhanku... Pasrahkanlah aku dengan takdirmu... Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan... Adalah yang terbaik buat ku.... kerana engkau maha mengetahui... Segala yang terbaik buat hamba Mu ini... 

Senin, 18 April 2011

Ikan Dilaut Asam Didarat...

                         Jangan basah lak yer tengok gambar nie...hihi


 Assalamualaikum..                                                          


Nie entry selepas baik demam 3 ari tak bangun...lom pun sihat sepenohnya nie,masih bergantung makan ubat lagi.Moga-moga cepat sembuh ..dah x lalu nak telan ubat..:))
Okeh lah...nak sentuh sikit jer tak banyak...kisah Shahir kantoi dengan Rozita di lobi hotel....yang menghairankan ape mereka buat jam 3 pagi masih berlegar-legar di lobi.. tak tido ke mereka?Atau jam 3 pagi tu bukan time tido dia orang? Entahlah....nak tahu betul ker idak mereka kantoi meh bc nie..
   http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Teropong_Rozita_Shahirkantoidilobihotel/Article/index


"MANUSIA hanya merancang, namun Tuhan yang menentukan segala-galanya," itulah jawapan selamat yang diberikan pelakon bergetah, Rozita Che Wan mengenai persaraannya yang tidak jadi."
Katanya nak berhenti berlakon  ..tak jadi lak!

Kamis, 14 April 2011

Terkentuts Dalam Lif.


Assalamualaikum...

Pernah tak korang alami situasi ini...bersesak-sesak dalam lif,tiba-tiba  hidung anda menangkap bau-bauan yang membuat dada anda sesak tak bernafass?
Memang tak dapat nak elakkan kalau bau tu datangnya dari arah depan...anda ketika tu berade dibelakang.Sape yang nak mengaku kalau dh mengeluarkan gas beracun secara senyapp kan?
Saya pun x mo mengaku ...hihi.


Dan satu lagi, jika anda berhajat nak pi membuang sampah...kebetulan jiran duduk bersebelahan pintu sama nak naik lif turun kebawah...sebaik-baiknya bagi laluan jiran tadi turun dahulu...si jiran tadi beriya2 mengajak together2  naik sama...bukan tak sudi...
Ditakuti termuntah pulakk jiran tu terbau sampah yg cam ikan mati satu hal...siap keluar ulat tergedik2 merayap dari plastik sampah tu..ishhh ishh mengelikann.
Kadang-kadang ade juge yang tidak berhati perut..tinggalkan sampah depan pintu lif.
Yang jadi mangsa...makcik2 yg dok sapu sampah tu ler...


p/s Jangan sesekali kentuts dlm lif.
      Jangan tinggalkan sampah depan lif.
      Jangan terlalu banyak makan telur rebus  (tapi orng dh kurang mkn telor kot sebb takut termakan telur palsu yg memudaratkan kesihatan ))tanpa disedari anda terkentuts dlm lif camne..cuba bayangkan...masyaallah.!!
    :)))

Senin, 11 April 2011

Telur Palsu...Kecoh 1 Malaysia....




apabila digoreng...telur kuning akan mengembang tanpa di sentoh....(alhamdulilah setakat hari nie sy tak jumpa laa yg telur kuningnya mengembang..so  telur yg sy makan tu tulin ler..:))

cara-cara telur palsu di buat.

Assalamualaikum,
Rata-rata blog  mengupdate berita terhangat kini dan heboh 1 Malaysia...ia itu telur tiruan !!
untuk tatapan rakan- rakan yang belum mengetahuinya sila ambil perhatian..
Rupanya sebiji telur ayam tetapi ia telur ayam tiruan diperbuat daripada bahan kimia yang dikhuatiri boleh memudaratkan kesihatan dan dijual di pasaran terbuka di Pulau Pinang. Telur palsu itu bersaiz lebih besar daripada telur ayam sebenar dan apabila dipecahkan ia tidak mempunyai pusat telur, tidak berbau, berkilat dan kasar.




                       Cara-cara mengenal telur tiruan:


A) TENGOK KULIT BETUL-BETUL.
B)PASTIKAN ANDA MEMBELI TELUR YG MASIH TERLEKAT *TAHI.
C)JANGAN BELI YG KULITNYA BERSIH..SEBAB SEMUA KULIT TELUR TIRUAN BERSIH DAN BERKILAT.
D)AWASSSS.....JANGAN TERTIPU DENGAN KULIT YG CANTIKK.
E)GONCANG TELUR,JIKA ADE BUNYI BERKOCAK SEPERTI AIR,, TOKSAH BELI..
KERANA TELUR TIRUAN AKAN BERBUNYI BILA  DIGONCANG..


p/s...ishh macam-macam lah dunia sekarang.. (nampak gayanya kena bela ayam  telur sendiri dijamin selamat):)).j.ukepada anda  DAN saya , yang mana suke no makan telur tu, agar  lebih berhati-hati  supaya tidak terbeli telur palsu...yerr.


nak tau camne telur tiruan dibuat mai bc sini   http://www.ohtidak.com/oh-bagaimana-telur-tiruan-dicipta/


Minggu, 10 April 2011

Advertlets...Puas Hati Join :)))





Advertlets
Bagi saya, sesiapa yang rasakan blognya mempunyai trafik yang mantap dan ramai visitor setiap hari, bolehlah cuba pasang advertlets ni. Advertlets ni akan masyuk bila trafik korang tinggi. Kalau nak cecah RM0.50 pun senang walaupun blog korang tak berupdate. Asalkan trafik mantap.

Fist earning join HB...tapi still macam tu...kaku tak naik-naik.Hasil dari BW..ramai blogger-blogger yang tepek iklan says.my...baca info serba sedkit...tak cerita banyak terus join...masuk hari nie dah hari ke 10 sy join says.my...alhamdulilah...berjalan lancar..hari2 masyukk.
Tak HB...adoii ..klw difikir -fikir rase nak hapuskan sahaja iklan HB nie...tapi sayang pulakk.

Terbaru saya baru sahaja join earning ADVERTLETS...wahhh,alhamdulilah.
Join 7/4...tu hari,masih baru kan??Tapi saya berpuas hati dengan hasilnya...
Dengan banner nya yang cantik bolih mencuri perhatian sesiapa yang melihatnya...akan bertukar setiap masa iklan-iklan nya...Earning ADVERTLETS saya lebih dari HB...ape cerita nie??uhukk..

Bagi anda yang baru nak berjinak-jinak dalam dunia blogger...ingin jana pendapatan dalam blog SAYS.my dan ADVERTLETS....BERBALOI-BALOI JOIN.!! tunggu ape lagi..join lah dari sekarangg..:))

p/s tak sabar tunggu cash out to SAYS.my...berdebar-debarr...:))
Apakah akan menyusul nanti ADVERTLETS....

Kamis, 07 April 2011

Pada Pandangan Anda Cantik Sebelum atau Selepas?





Assalamualaikum,
Muka asal dah cantik...mengapa perlu diubah??
Sebelum dibedah lagi cantik...dari selepas dibedah,betul tak?
Entry nie bukan tujuan untuk mengaib kan..... seharusnya kita.bersyukur dengan ape yang kite miliki,
tak perlu di ubah kerana terikut-ikut trend artis masa kini....layan lah gambar-gambar kat atas tu yerr!

Dan buat makluman rakan2 blogger yang bertanyakan mana chat box saya?Memang saya tak letak...sebab tu  cari tak jumpa...hihi.Ade juge yang menyelongkar dalam blog sy..... mencari siapakah gerangannya yang empunya blog nie...mana gambar tuan tanahnya...maaf banyak-banyak gambar saya sembunyikan..dari pandangan   mate.
Gambar tu tak penting sangat...yang saya mahukan adalah agar rakan-rakan yang singgah ke sini suke baca entry-entry saya  yang tak seberapa ni....dan juge sedikit sebanyak memberi  manfaat kepada anda...betul takk??...:)))

 p/s..  Bersyukur dengan kurniaanMU...
biar pon tak cantik mana...tapi manisnya adaa...:)) (perasannn)

Iklan SAYS.my dan Eday Faz...:))




Assalamualaikum,

Alkisahnya...
Saya memang tak pandai bab2 it nie...lagi2 cara nak susun iklan2 yang tumbuh bak cendawan kat dalam blog nie..hihi.
Jalan punya jalan terjelepok kat blog blogger Eday Faz...so saya tanya lah camne caranya dia susun cantik dan nampak kemas jer iklan SAYS.my dia.Beliau tak lokek ilmu...dan sudi pulak nak ajar saya...
Hasilnya..tu2 cuba tengok iklan2 says.my me yg tersusun molek jer tuu...sape tok gurunya??
Tak lain tak bukan yang empunya nama En Eday Faz...terima kaseh banyak2 yer..kerana sudi mengajar saya..:))
Pada gadis2 yg inginkan autograph...jom terjah blog beliau..
        
                        http://izznchaa.blogspot.com/

terima kaseh tok guru Eday Faz..:)))


Senin, 04 April 2011

Kematian Saiful: Ustaz akui gagal kawal emosi.


KANGAR – Seorang ustaz yang disyaki terbabit memukul Saiful Syazani Saiful Sopfidee, 7, murid sebuah Sekolah Agama Rakyat (SAR) di Jejawi, Arau dekat sini sehingga meninggal dunia kelmarin sempat meminta maaf di atas perbuatannya baru-baru ini.
Menurut bapa angkat murid tersebut, Mohd. Zamri Shafie, 40, ustaz berkenaan datang menemuinya di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah Jumaat lalu bagi menyatakan kekesalan dan meminta maaf kerana memukul Saiful.
Katanya, ustaz berusia 27 tahun itu mengakui gagal mengawal emosi sehingga hilang pertimbangan ketika menyoal siasat Saiful Syazani Saiful yang juga seorang anak yatim berhubung satu kes kecurian di sekolah tersebut.
“Dia (ustaz berkenaan) tidak sedar ketika memukul Saiful sehingga menyebabkan anak angkat saya cedera parah dan lebih malang meninggal dunia.
“Sedih dan terkilan apa yang terjadi, namun saya menerima permohonan maaf ustaz itu kerana menyifatkan dia seorang yang baik,” katanya.
Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.



Minggu, 03 April 2011

Murid teruk dipukul oleh ustaz...meninggal.








ALOR SETAR, 3 April (Bernama) -- Murid yang dikatakan dipukul oleh seorang guru di asrama sebuah Sekolah Agama Rakyat di Jejawi, Perlis sehingga koma Khamis lalu, meninggal dunia di Hospital Sultanah Bahiyah di sini Ahad.

Saiful Syazani Saiful Sopfidee, 7, disahkan meninggal dunia pada pukul 8.50 pagi tadi sejak dimasukkan ke hospital berkenaan Jumaat lepas.

Mayatnya dikebumikan di Tanah Perkuburan Kampung Tok Paduka, Kangar petang ini.

Kejadian tersebut dilaporkan berlaku pada pukul 7 malam pada hari kejadian apabila seorang guru lelaki yang berumur 26 tahun dikatakan telah memukul kanak-kanak tersebut selama hampir dua jam sehingga dia pengsan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Perlis, Supt Nashir Ya berkata suspek yang juga Penyelia Asrama sekolah berkenaan telah ditahan pada pukul 10 malam tadi.

"Polis masih menunggu laporan bedah siasat dan menyiasat kes ini di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan," katanya.

Ibu angkat mangsa, Hazirah Chin, 38, berkata sebelum dimasukkan ke Hospital Sultanah Bahiyah, anak angkatnya yang tidak sedarkan diri itu dibawa ke Hospital Tuanku Fauziah, Kangar pada pukul 1.40 pagi Jumaat.

"Saya dapat panggilan daripada seorang ustaz. Dia tanya sama ada Saiful ada penyakit tarik (sawan). Saya kata tak ada. Lepas tu dia kata dia nak datang ambil saya ke hospital sebab Saiful masuk hospital dan kena pindah ke hospital di Alor Setar," katanya di rumah mayat Hospital Sultanah Bahiyah.

Hazirah berkata dia dapat melihat kesan melecet pada pergelangan tangan mangsa selain kesan lebam di bahagian matanya.

"Saya diberitahu Saiful alami pendarahan di bahagian kepala. Pada mulanya doktor kata dia stabil tapi semalam (Sabtu) doktor beritahu dia sudah tak ada harapan untuk hidup," katanya.

"Ketika mula-mula masuk asrama, arwah gembira sangat-sangat. Dia kerap balik sebab sekolah tak sampai satu kilometer dari rumah kami," tambahnya.

Bapa kandung mangsa, Saiful Sopfidee Marzuki, 34, berkata anaknya dipelihara oleh keluarga angkat selepas isterinya meninggal dunia ketika Saiful Syazani baru berusia tiga tahun.

"Kali terakhir saya bertemu anak saya setahun lalu, sebab saya tinggal di Langkawi dan baru berpindah ke Jitra sebulan lalu," katanya.

Saiful Sopfidee berkata dia dimaklumkan mengenai kejadian yang menimpa anaknya pada pukul 8 pagi pada hari Jumaat bahawa Saiful Syazani dimasukkan ke hospital kerana dipukul orang.

Selepas melihat keadaan anaknya akibat dipukul, Saiful Sopfidee telah membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kedah pada petang Jumaat. 

Monday, 04 April 2011
p/s Al-Fatihah.

OH!! Belog...