Selasa, 08 Maret 2011

Antara mereka yang berjaya kurus dengan JUSMATE 5.

Nama saya Mohd Zulkifli Taib, umur 37 tahun, berasal dari Kuala Terengganu. Sejak dari kecil lagi berat badan saya lebih gemuk berbanding kawan-kawan saya yang lain dan berat badan saya semakin bertambah selepas kahwin sehingga mencecah 106 kg.

2. Bermacam ubat atau teh diet saya cuba amalkan tetapi berat badan saya tidak juga turun. Pada tahun 2007 saya nekad untuk diet iaitu tidak makan nasi selama 4 bulan. Saya cuma mengambil minuman bijirin sewaktu pagi, tengahari dan malam. Hasilnya berat badan saya hanya berkurangan sebanyak 7 ke 8 kg sahaja. Diet saya ini berterusan sehingga Hari Raya Aidil Fitri tahun 2007. Selepas itu saya mula makan semula dan hasilnya berat badan saya bertambah kembali sehingga 103kg. Manakala pinggang seluar saya bersaiz 44 inci.

3. Saya berasa amat risau dengan berat badan yang semakin bertambah kerana bimbang jika mendapat penyakit kencing manis atau darah tinggi.
                               (SETELAH AMALKAN JUSMATE 5 EN ZUL BERJAYA MENDAPATKAN BENTUK  BADAN YG DI IDAM2KAN) cam salman khan youu...tahniah!1
4. Alhamdullilah saya terbaca berita tentang Jus Diet Mate 5 melalui akhbar-akhbar dan juga halaman web. Akhirnya saya membuat keputusan untuk menggunakanya. Oleh kerana sudah biasa dengan diet jadi saya tidak mengalami masalah untuk mengamalkan minum jus ini. Semasa mengamalkannya minum jus ini memang saya sentiasa bertenaga dan tidak merasa lapar. Selera makan juga menjadi kurang. Saya juga ada buat senaman atau pergi gym 3 ke 4 kali seminggu. Cuba nak bina otot, tak nak bagi mengeleber.

5. Saya mula meminum Jus Diet Mate 5 ini pada awal bulan Disember 2008 dan alhamdullilah setelah 3 bulan ( 26 Feb 2009 ) mengamalkanya berat badan saya turun dari 103kg kepada 83kg. Iaitu sebanyak 20kg. Saya sangat berpuas hati dengan perubahan ini walaupun cemburu dengan kawan-kawan yang lain yang mampu turun berat badan mereka sehingga 20 kg lebih hanya dalam masa 10 minggu sahaja. Tapi tetap puas hati kerana turun 20 kg berbanding diet yang dulu selama 4 bulan hanya turun 8 kg.

6. Insyallah saya akan terus mengamalkan minum Jus Diet Mate 5 ini sehinggalah sasaran berat badan saya mencapai 70 kg. Saya rasa berat badan tersebut adalah baik bagi saya memandangkan saya mempunyai kerangka badan yang besar.
PELAKON TERKENAL DITAJA JUSMATE 5


JITRA, 4 Okt (HPM) – Pengarah Urusan Herba Prima Markerting Sdn.Bhd (HPM) Dr. Che Rozmey Che Din bersedia menaja Jus Diet Mate 5 (JDM5) kepada pelakon pelawak wanita terkenal tanah air iaitu Enot atau nama sebenarnya Alliza Abdullah, 31.
Menurut Dr. Che Rozmey tajaan itu diberikan kepada Enot kerana beliau merupakan pengguna baru JDM5.
“Penajaan ini adalah sebagai langkah saya meluaskan lagi pemasaran kepada golongan artis yang sememangnya sudah terkenal dan menjadi idola masyrakat.
“Jika orang dah tengok Enot kurus nanti pasti secara tak langsung beliau akan mengwar-warkan bahawa beliau telah menggunakan produk Dr,” kata beliau.
Selain Enot, HPM turut menaja Doc-K kepada suaminya iaitu Zainal Abidin Mat Nor, 38, berikutan suaminya sering mengalami bengkak badan selepas latihan di pusat gym.
Sementara itu, Enot berkata beliau mengucapkan terima kasih kepada Dr Rozmey kerana sudi menaja produk HPM kepada beliau dan suami.
Katanya selepas menggunakan jus itu selama tiga minggu, berat badannya turun daripada 126 kg kepada 121 kg.
“Saya suka minum jus ini kerana ia tidak memberi kesan sampingan seperti produk lain yang pernah saya ambil sebelum ini…contohnya apabila saya shooting drama, saya selalu cirit birit... ia memang mengganggu lakonan saya di set pengambaraan.
“Namun apabila saya guna JDM5, memang tak ada kesan sampingan langsung, malah berat badan saya tetap turun walapun kadang-kadang saya terlupa minum jus itu,” katanya yang bakal menjayakan satu rancangan realiti TV tidak lama lagi

1 komentar:

Aimy mengatakan...

salam...

OH!! Belog...