Jumat, 22 Juli 2011

Ramadhan Al-Mubarak


Add caption



RED GUARA CAFE PEK ALUMINIUM 18 SACHETS RM22.00
(kos  pos  rm 6.70)


Assalamualaikum.


Bulan syaban akan meninggalkan kite tidak beberapa hari sahaja lagi.Umat islam akan menyambut kedatangan bulan Ramadhan Al-Mubarak..bulan yang dirindui,semoga dengan kedatangan bulan Ramadhan kali ini ibadah puasa kita,lebih baik dari tahun-tahun yang  sudah..yer ..:))
Semoga Allah memberi ceq kesihatan yang baik,serta dipanjangkn umur untuk menyambut Ramadhan ditahun-tahun yang  akan datang.


Bulan puasa menjelang tiba..menguji kesabaran berlapar dahaga.
Selamat datang bulan Ramadhan...bulan yang penoh hikmah.Bulan puasa adalah bulan untuk bersyukur dan bulan
pengampuanan atas segala dosa-dosa yg diperbuat..baik sengaja atau tidak sengaja.


Hampir sebulan rasenye blog ceq tidak diupdate..huhu.Busy dan tak dak mase..dah bersawang blog ceq tak berjaga!!
Siang kerja malam pulak gi class.. jari jemari ceq  yang runcing nie...sakit serta lenguh2 tak larat nak menaip...hihi




Mungkin semua dah tau...dengan berpuasa memberikan banyak manfaat:
Antaranye:

 *Anda belajar menjadi orang yang lebih sabar dan tenang


 *Puasa bolih mengurangi berat badan( huhu..slim balik badan ceq)


.* Hidup lebih baik dengan berpuasa


* Berpuasa akan mengistirehatkan sistem pencernaan kita.



OK...
Nak promot sikit...sempena bulan Ramdhan yg bakal tiba nie...
Sehari tanpa RGC...
Bak tiada seri hidup ini.. 
Jika tak silap pengiraan saya sudah masuk  tahun ke3 ceq amalkan minum RGC nie..alhamdulilah takkan bertukar kpd minuman lain dah..:))


Nak share  pengalaman minum RGC ketika bulan ramadhan...pernah sekali tu sy tak berapa selera nak makan..
biasalah..pepagi kita kadang-kadang tu tak berapa  NAK tajam selera...
Hanya ambil 2keping roti kosong dan 1mug RGC..
Alhamdulilah...saya still bertenaga hingga ke waktu berbuka,cam tak percaya pun ade..hihi
Biasanya saya akan cepat mengigil..nak-nak dah petang dekat-dekat time berbuka tu.

Rasenya sedap dan ianya mengenyangkan.Rase sekali pasti nak lagi..dan lagi. Satu jer pesanan ceq...jika anda inginkan keberkersanan sesuatu produk seperti minuman/makanan ker...kena lah konsisten makan/minum baru tau dan nampak kesan diaa...:))

Antara khasiat minuman RGC ini ialah:





1. Membantu ketika berpuasa (menahan lapar & memberi tenaga).


2. Penahan lapar (membantu menurunkan berat badan berlebihan)

3. Membuang air dan lemak berlebihan dalam badan. 

4. Membekalkan tenaga berpanjangan. 

5. Mengatasi dan membantu pencernaan dalam sistem usus badan 

6. Membantu merawat NEURALGIA (Sakit urat/saraf) dan kesakitan ringan.

7. Mengurangkan atau menghilangkan demam.

8. Mencegah jangkitan kuman
.
9 Membantu mencairkan darah beku dalam salur darah.




Terdapat juge dalam tupperware..tahan stok sebulan puasa,terdapat 90sachet.

DCL WARE..DALAM TERDAPAT 90 SACHET>>.HARGA JUALAN RM 118.00 (SM) | RM 130.00
harga DCLWARE diatas tidak termasuk kos pos... 

  • Teruja nak cuba ..order lebih untuk stok sebulan ceq bagi laa less noo..:))

  • *Emailkan butiran di atas.
  • *Tunggu sehingga anda mendapat reply email dari saya.
  • *Sila buat pembayaran ke bank yang disenaraikan sahaja.
  • *Harga yang ditawarkan adalah tidak termasuk KOS PENGHANTARAN.
  • *Penghantaran melalui pos laju akan dibuat selepas PEMBARAYAN.
  • *Berminat nak order?Ikuti langkah mudah ini:
  • 1) Nama
  • 2) Alamat
  • 3) No Tel
  • 4) Produk
  • 5) Kuantiti
  • Email sy ( kejora_muna74@yahoo.com) 

Sabtu, 02 Juli 2011

Ingin Mengorat? Atau Bertanyakan Jalan?



Assalamualaikum...:))

Patutkah?
Jika ade yang menahan anda ditepi jalan...konon2 ingin kan bantuan?
Ketika  anda  sedang memandu...
Mahu pon tatkala anda sedang berjalan kaki seorang diri..
Ape yang berlegar-legar dikotak fikir anda ....patut berhenti ke tidak..berhenti ke tak?
bukan ape zaman la nie...bermacam-macam helah orang bolih buat.

Kes sebegini pernah berlaku pada ceq..
Bukan tengah drive, tapi dok jalan kaki sorang-sorang..pi kedai dekat jer dengan umah..
Tiba-tiba dipertengahan jalan sebuah kereta memberhentikan kendereaanya...
Maka keluarlah seoarng yang berbadan agak gempal jugelah..

Mulanya hati saya merasa takut dan was-was...
Maklumlah kite sorang pulak tu..tapi dalam hati tawakal jer..kita ikhlas nak tolong mungkin dia tak tau jalan ker?Cik..tumpang tanye...pangsapuri nie kat mana yer??bla..bla..bla..
Alamak nak jawap ker tak nie..tak jawap nanti  dikatanye kite sombong..
Ceq..bergerak kebelakang sedikit...tidak terlalu rapat dengan kenderean yang berhenti tuu...
Yang memusyikilkan saya...jalan dah betul dah...dan pangsapuri yang ditanya oleh beliau...dah nampak sangat tak jauh depan tu jer...

Cuba anda fikirkan,antara kesusahan orang lain, yang belom tentu betul atau pura-pura dengan nyawa kita..
mana lebih penting??

Jom sama-sama ikuti langkah-langkah untuk mengelak  dari  diganggu:
Jika anda ade tips yang lain bolih ler dikongsikan diruangan komentar yaa!..:))

Gunakan:  jalan yang selalu dilalui oleh orang ramai

*Jerit sekuat-kuat  hati anda:kalau boleh, biar ada org yg                             mendengar di sekeliling. Jangan malu. Ianya boleh menyelamatkan nyawa anda.

*Jangan memandu berseorangan di waktu tengah malam 

*Elakkan memandu keseorangan di lebuh raya atau jalan-jalan yang anda tahu kurang dilalui orang.


OH!! Belog...